25 oktober 2017

Wie ben ik?

Hoi, mijn naam is Tiffany Gribbe, erkend klinisch psychologe en kandidaat EMDR practitioner. Ik behaalde mijn master klinische psychologie aan de Universiteit te Gent.

Na het behalen van mijn diploma ging ik meteen aan de slag binnen het CAW. Momenteel ben ik al enkele jaren full-time werkzaam bij de dienst slachtofferhulp. In deze job begeleid ik slachtoffers van misdrijven, hun naastbestaanden en de nabestaanden van zelfdoding, moord en verkeersongevallen.

Daarnaast ben ik in 2018 gestart met een 4-jarige opleiding tot integratieve psychotherapeut. Dit gaat gepaard met de nodige supervisie en leertherapie.

Al deze ervaringen hebben mij verrijkt als psycholoog, maar nog meer als mens.

Ik zou mezelf omschrijven als een dynamische en pittige psychologe. SAMEN aan de slag gaan en ACTIEF zoeken naar wat jou kan helpen om te groeien en om te leren omgaan met zaken die je niet kan veranderen. EMDR is een waardevol instrument dat ik hierbij kan gebruiken.

Aangezien elke mens en elk verhaal verschillend is, werk ik vanuit een integratieve visie, waarbij we samen op zoek gaan naar welke werkvorm jou het beste ligt. Dit kan zijn aan de hand van huiswerkopdrachten, rollenspelen, gezinsopstelling met duplo, mindfulness, EMDR, exposure oefeningen etc. Alles hangt af van waar jij je comfortabel bij voelt en waar jij klaar voor bent. Alles op jouw tempo.

Vertrouwen, openheid, authenticiteit en humor, zijn waarden die ik in mijn werk en leven hoog in het vaandel draag en die ik als instrument gebruik in mijn begeleidingen.

Ik kies er voor om als psychologe te werken, aan huis in de regio Dendermonde en Aalst. Hiermee hoop ik de drempel, die heel wat mensen ervaren om hulp te zoeken, te verlagen. Zo kunnen we samen, in jouw eigen vertrouwde omgeving, aan de slag gaan met de moeilijkheden die jij ervaart. Ik maak hierbij gebruik van integratieve gesprekstherapie en EMDR.

Vraag jij je af wat EMDR precies is? Kijk dan zeker eens bij “wat is EMDR?”

Ik ben tevens lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP), van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en EMDR Belgium.

Mijn erkenningsnummer bij de Psychologencommissie: 892118394