25 oktober 2017

Wie ben ik?

Hoi, mijn naam is Tiffany Gribbe, erkend klinisch psychologe en EMDR-therapeut.  Ik behaalde mijn master klinische psychologie aan de Universiteit te Gent.

Na het behalen van mijn diploma ging ik meteen aan de slag binnen het CAW. Van 2014-2021 was ik werkzaam bij de dienst slachtofferhulp. In deze job begeleidde ik slachtoffers van misdaden en misdrijven, hun naastbestaanden en de nabestaanden van zelfdoding, moord en verkeersongevallen. 

Momenteel ben ik psychologe in het team Persoonlijk en Relationeel Welzijnswerk in het CAW. Daar begeleid ik individuen en koppels rond diverse thema’s waaronder relatieproblemen, zelfbeeld, trauma, rouw, grenzen stellen, etc.

Daarnaast ben ik in 2018 gestart met een 4-jarige opleiding tot integratieve psychotherapeut. Dit gaat gepaard met de nodige supervisie en leertherapie.

Al deze ervaringen hebben mij verrijkt als psycholoog, maar nog meer als mens.

Ik zou mezelf omschrijven als een dynamische en pittige psychologe. SAMEN aan de slag gaan en ACTIEF zoeken naar wat jou kan helpen om te groeien en om te leren omgaan met zaken die je niet kan veranderen. EMDR en brainspotting zijn waardevolle instrumenten die ik hierbij kan gebruiken.

Aangezien elke mens en elk verhaal verschillend is, werk ik vanuit een integratieve visie, waarbij we samen op zoek gaan naar welke werkvorm jou het beste ligt. Dit kan zijn aan de hand van huiswerkopdrachten, rollenspelen, gezinsopstelling met duplo, mindfulness, EMDR, brainspotting, exposure oefeningen etc. Alles hangt af van waar jij je comfortabel bij voelt en waar jij klaar voor bent. Alles op jouw tempo.

Vertrouwen, openheid, authenticiteit en humor, zijn waarden die ik in mijn werk en leven hoog in het vaandel draag en die ik als instrument gebruik in mijn begeleidingen.

Je kan me terug vinden in mijn praktijk te Oudegem (Dendermonde). Hier kunnen we samen, op een fijne en veilige plek, aan de slag gaan met de moeilijkheden die jij ervaart. Ik maak hierbij gebruik van integratieve gesprekstherapie, EMDR en brainspotting.

Vraag jij je af wat EMDR precies is? Kijk dan zeker eens bij “wat is EMDR?” Vraag jij je af wat brainspotting precies is? Kijk dan zeker eens bij “wat is brainspotting?”

Ik ben tevens lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP), van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP)  en de Vlaamse Vereniging van Interactionele Vormgeving (VVTIV)

Mijn erkenningsnummer bij de Psychologencommissie: 892118394